ΝΕΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΜΕ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΕΙΚΟΝΩΝ ΑΠΟ ΕΚΧΑ

Πριν από λίγο καιρό, έγινε παρουσίαση από την Κοινοπραξία Κτηματογνώμων στα γραφεία της ΕΚΧΑ Α.Ε., της πρωτοποριακής διαδικτυακής εφαρμογής εντοπισμού και μελετήθηκαν τα στοιχεία χρήσης αυτής από τους πολίτες και τους επαγγελματίες, στα πλαίσια εκπόνησης της μελέτης Κτηματογράφησης στους Δήμους Πέλλας και Σκύδρας.

Η ΕΚΧΑ Α.Ε., συνεκτιμώντας τη μεγάλη συμμετοχή πολιτών και επαγγελματιών στη χρήση της εφαρμογής για την υποβολή των δηλώσεων των ακινήτων τους, μας παραχώρησε το δικαίωμα διαδικτυακής χρήσης πρόσφατων εικόνων της περιοχής που αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της, βελτιώνοντας έτσι την πληροφορία που παρέχεται στον πολίτη και τον επαγγελματία κατά την διαδικασία εντοπισμού του ακινήτου του.

Η Κοινοπραξία Κτηματογνώμων, είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσει, ότι τροποποίησε την υφιστάμενη εφαρμογή εντοπισμού, και πρόσθεσε ένα δεύτερο παράθυρο θέασης των εικόνων της ΕΚΧΑ Α.Ε. Έτσι ο πολίτης ή ο επαγγελματίας,  χρησιμοποιώντας το αριστερό παράθυρο με τις εικόνες ευρείας χρήσης (Google, Bing) έχει ταυτόχρονη απεικόνιση στο δεξί παράθυρο των εικόνων της ΕΚΧΑ Α.Ε. (διαχρονικότητα, καλλίτερη ευκρίνεια, απεικόνιση στο ΕΓΣΑ 87).

Στη νέα επιφάνεια διεπαφής με το χρήστη, έχουμε προσθέσει ένα εικονίδιο μέσω του οποίου μπορείτε να κάνετε like τη νέα δυνατότητα στην ιστοσελίδα της μελέτης στο Facebook. Με τον τρόπο αυτό θα συλλέξουμε νέα στατιστικά στοιχεία που θα μας επιτρέψουν την περαιτέρω επέκταση των δυνατοτήτων της εφαρμογής και στα επόμενα στάδια της μελέτης, με την συνδρομή της ΕΚΧΑ Α.Ε.

Πέραν των παραπάνω θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι εάν δεν βρίσκετε ένα ακίνητο με τον κωδικό του μέσω της επιλογής Αριθμός αγροτεμαχίου – οικοπέδου, μπορείτε να γράψετε τον κωδικό του τεμαχίου στο κουμπί Σχόλιο και να πατήσετε την αναζήτηση. Στην ενότητα αυτή έχουν περαστεί πολλές συμπληρωμετικές διανομές και τα τεμάχια αυτών, οι οποίες δεν ήταν διαθέσιμες από τις υπηρεσίες κατά την έναρξη της μελέτης. Εάν η αναζήτηση είναι επιτυχής θα παρουσιαστεί ένα σύμβολο για τη θέση (όχι το σχήμα) του ακινήτου. Μπορείτε να υποβάλλετε τη δήλωση με το στοιχείο αυτό, και το σχήμα του οικοπέδου υπάρχει στην εσωτερική γεωγραφική βάση δεδομένων της Κοινοπραξίας.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε: