ΛΗΞΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΝ 4η ΙΟΥΛΙΟΥ - ΝΕΕΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑΣ

Η Κοινοπραξία ΚΤΗΜΑΤΟΓΝΩΜΩΝ, 21 μέρες πριν από τη λήξη υποβολής εμπρόθεσμων δηλώσεων για το Κτηματολόγιο (4 Ιουλίου 2016), για να εξυπηρετηθούν καλλίτερα οι πολίτες στην κατάθεση της δήλωσής τους, ανακοινώνει τις ακόλουθες διευκολύνσεις :

  1. Οι ομάδες επίσκεψης στους οικισμούς άρχισαν απογευματινές επισκέψεις για τη χωρίς χρέωση συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας, έτσι ώστε να διευκολυνθούν οι πολίτες που ασχολούνται με αγροτικές εργασίες και επιστρέφουν στον τόπο κατοικίας τους προς το τέλος της ημέρας.
  2. Προς διευκόλυνση των πολιτών που έχουν να δηλώσουν μεγάλο αριθμό δικαιωμάτων (από 8 δικαιώματα και άνω), το Γραφείο Κτηματογράφησης Πέλλας θα παραμένει ανοιχτά κάθε Δευτέρα και Παρασκευή έως τις 8 το βράδυ. Οι πολίτες θα γίνονται δεκτοί στο διάστημα 4-8, μόνο με ραντεβού, το οποίο μπορούν να καθορίσουν μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα www.ktimapella.gr ή με τηλέφωνο στο 2382083333.
  3. Για τους πολίτες που διαμένουν κοντά στο Νομό Αττικής άρχισε η λειτουργία του Γραφείου Κτηματογράφησης του Νομού Αττικής. Πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Επισημαίνουμε ότι όσο πλησιάζει η ημερομηνία λήξης των εμπρόθεσμων δηλώσεων (4 Ιουλίου), η ταλαιπωρία των πολιτών θα είναι αναπόφευκτη. Προτρέπουμε τους πολίτες να σπεύσουν άμεσα να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους, έτσι ώστε να έχουμε την δυνατότητα να τους παρέχουμε την άριστη ποιότητα των υπηρεσιών που τους αξίζει και επιθυμούμε.

Υπενθυμίζουμε ότι :

Συνεπώς η υποβολή της δήλωσης δεν συνεπάγεται ταυτόχρονο οικονομικό κόστος για τον πολίτη.

Υπενθυμίζουμε, όπως αναφέρεται και στον διαδικτυακό τόπο της ΕΚΧΑ ΑΕ (http://www.ktimatologio.gr/cadastralsurvey/Pages/Kgcwbcv5d1GNBJFO.aspx), ότι στην περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης δήλωσης, προβλέπεται η επιβολή προστίμου ανάλογα με το είδος και την αξία των ακινήτων, σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα.

Πίνακας προστίμων

Δικαίωμα εντός αστικής περιοχής
Επί αδόμητου γεωτεμαχίου μικρότερου των 400 τ.μ. 70 €
Επί αδόμητου γεωτεμαχίου μεγαλύτερου των 400 τ.μ.  120 €
Επί γεωτεμαχίου με κτίσμα εμβαδού μικρότερου των 200 τ.μ.  150 €
Επί γεωτεμαχίου με κτίσμα εμβαδού μεγαλύτερου των 200 τ.μ.  250 €
Επί διηρημένης ιδιοκτησίας μικρότερης των 200 τ.μ.  100 €
Επί διηρημένης ιδιοκτησίας μεγαλύτερης των 200 τ.μ.  250 €
Επί βοηθητικού χώρου (αυτοτελούς ιδιοκτησίας)  50 €
Δικαίωμα σε αγροτική περιοχή
Επί γεωτεμαχίου μικρότερο από 4 στρέμματα σε αγροτική περιοχή  70 €
Επί αδόμητου γεωτεμαχίου μεγαλύτερο από 4 στρέμματα σε αγροτική περιοχή  100 €
Επί γεωτεμαχίου μεγαλύτερου από 4 στρέμματα με κτίσμα σε αγροτική περιοχή  200 €
Επί οιουδήποτε άλλου εγγραπτέου δικαιώματος  70 €