• ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

  ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ

 • ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

  ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

 • Εφαρμογή εντοπισμού της ΚΞΙΑΣ Κτηματογνώμων

  Εφαρμογή εντοπισμού της ΚΞΙΑΣ Κτηματογνώμων

 • Μελέτη Κτηματογράφησης στους Δήμους Πέλλας και Σκύδρας

  Μελέτη Κτηματογράφησης στους Δήμους Πέλλας και Σκύδρας

 • FInd Us on Facebook

  FInd Us on Facebook

Εφαρμογή εντοπισμού της ΚΞΙΑΣ Κτηματογνώμων

Η πρωτοποριακή εφαρμογή εντοπισμού της ΚΞΙΑΣ Κτηματογνώμων, αναπτύχθηκε με σκοπό να διευκολύνει τους πολίτες στον εντοπισμό των ακινήτων τους και στην ορθή συμπλήρωση της δήλωσης ιδιοκτησίας τους.

Κατά τη σύνταξη του Κτηματολογίου όλα τα γεωτεμάχια (αγροτικά και αστικά), λαμβάνουν έναν Κωδικό Αριθμό Εθνικού Κτηματολογίου (ΚΑΕΚ) μοναδικό σε όλη την Ελληνική Επικράτεια. Η εφαρμογή παρέχει τον ΚΑΕΚ σε όλα τα γεωτεμάχια που εκτείνονται στα όρια των Καλλικρατικών Δήμων Σκύδρας και Πέλλας.

Παρέχεται επίσης άμεσα πληροφορία για το εάν το ακίνητο είναι ΑΣΤΙΚΟ ή ΑΓΡΟΤΙΚΟ, παράμετρος που επηρεάζει το ποσό του τέλους κτηματογράφησης.
Κατά τη διαδικασία εύρεσης του ακινήτου που γίνεται με χρήση υποβάθρων που είναι ευρέως γνωστά όπως Google και Bing, ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να εντοπίσει γρήγορα και απλά (χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις) την ιδιοκτησία με βάση:

 1. Τον αριθμό του αγροτεμαχίου της ισχύουσας διανομής / αναδασμού / συνοικισμού. Αρκεί ο εντοπισμός του αρχικού αγροτεμαχίου ακόμη και την περίπτωση που κατέχει τμήμα αυτού.
 2. Τον αριθμό του οικοδομικού τετραγώνου και του τελικού του οικοπέδου, εάν πρόκειται για οικόπεδο που προήλθε μέσω Πράξης Εφαρμογής.
 3. Οδό και αριθμό για τα ακίνητα εντός των αστικών τμημάτων που διαθέτουν αρίθμηση.
 4. Τοπωνύμια και χαρακτηριστικά σημεία, και περιήγηση στην ευρύτερη περιοχή στην περίπτωση που δεν γνωρίζει κάτι από τα παραπάνω.

Δίπλα στο παράθυρο θέασης με εικόνες ευρείας χρήσης (Google, Bing) υπάρχει παράθυρο θέασης με ταυτόχρονη απεικόνιση των εικόνων της ΕΚΧΑ Α.Ε. (διαχρονικότητα, καλλίτερη ευκρίνεια, απεικόνιση στο ΕΓΣΑ 87). Έχει παραχωρηθεί από την ΕΚΧΑ Α.Ε. στην Κοινοπραξία το δικαίωμα διαδικτυακής χρήσης πρόσφατων εικόνων της περιοχής που αποτελούν πνευματική της ιδιοκτησία, βελτιώνοντας έτσι την πληροφορία που παρέχεται στον πολίτη και τον επαγγελματία κατά την διαδικασία εντοπισμού του ακινήτου του.

Παρέχονται επίσης βασικές λειτουργίες όπως μέτρηση απόστασης / περιμέτρου και εμβαδομέτρηση επιφανειών.

Όταν ο πολίτης εντοπίσει το ακίνητό του, παρέχεται μέσω της εφαρμογής η δυνατότητα εκτύπωσης με το ενδεικτικό περίγραμμα της ιδιοκτησίας του και τα πλήρη στοιχεία αυτής, έτσι ώστε να καταθέσει το διάγραμμα του ακινήτου/ ακινήτων μαζί με τη δήλωση του στο Γραφείο Κτηματογράφησης. Έτσι θα είναι σίγουρος για την εκ μέρους του ορθή υπόδειξη της ιδιοκτησίας του.

Επισημαίνεται ότι για λόγους ασφάλειας και φύλαξης των προσωπικών δεδομένων των πολιτών έως την δημοσιοποίηση των στοιχείων μέσω της διαδικασίας της Ανάρτησης των Κτηματολογικών Πινάκων και Διαγραμμάτων, το περίγραμμα παρουσιάζεται με απόκλιση για ευνόητους λόγους. Η καταγραφή όμως του ΚΑΕΚ είναι επαρκής για τον ακριβή εντοπισμό του ακινήτου που θα γίνει στο Γραφείο Κτηματογράφησης μέσω των υποβάθρων της ΕΚΧΑ Α.Ε.

Επισημαίνεται ότι η διαδικασία που προαναφέρθηκε δεν είναι υποχρεωτική για την υποβολή της δήλωσης ιδιοκτησίας.

Για πληροφορίες σχετικά με τη χρήση της εφαρμογής παρακαλώ πατήστε εδώ

Για έναρξη χρήσης της εφαρμογής παρακαλώ πατήστε εδώ.

astrolavoselpho

 geoplan logo

 

 

geomatics logogeotech  meteva

 

 

fotopo

 

Σχετικά με εμάς

 
Η Κοινοπραξία ΚΤΗΜΑΤΟΓΝΩΜΩΝ ΙΙ ανέλαβε από την εταιρία «Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση Α.Ε. – ΕΚΧΑ Α.Ε.», τη μελέτη Κτηματογράφησης για την ολοκλήρωση δημιουργίας Εθνικού Κτηματολογίου στους Καλλικρατικούς Δήμους Πέλλας και Σκύδρας

Facebook Logo Wallpaper Full HD